This week, they won the bid!


Because the official account official has adjusted the push rules, if you want to continue to receive the contents of the official account, please set the public building number of the building as the star sign, and more points of the “look at” and “praise” in the end of the article

.

“If you want to continue to receive the official account, please note that the” WeChat “is a public key

.

Star setting: enter the official account homepage, click the “top” corner, click “set star”, and the official account will appear yellow Pentagram (Android and iOS user operation alike)

.

Source: CA contemporary architecture

.

·Recent domestic bid winning project · 01 [Zhuhai] Project Name: Zhuhai culture and Art Center bid winner: Tsinghua University architectural design and Research Institute Co., Ltd

.

source: thad Tsinghua University architectural design and Research Institute Co., Ltd

.

project overview: Zhuhai Cultural Center (Yinkeng Peninsula), Shijingshan and Zhuhai Grand Theater (yeludao) are the three major public cultural centers in Zhuhai in recent years Space

.

The culture and art center mainly includes cultural center, library, high-end business hotel and some supporting functions

.

The project scale is 140000 square meters above ground and 70000 square meters underground

.

Through visual analysis, three-dimensional traffic planning of basin terrain, and simulation response to ocean current and wind direction, the winning team designed a continuous building form with two nested rings on the basis of perfect functions, combined with site design, to avoid environmental damage caused by transitional development, and create a real “cultural landmark of returning the sea, the shore, and the landscape to the people”

.

The architectural image is connected from beginning to end, which symbolizes the continuous integration and continuous flow of culture in the historical changes

.

In order to take into account the characteristics of subtropical climate, in addition to the adaptive design of building form, the scheme also forms effective shading measures through the concave convex change of building skin metal plate on the curtain wall

.

Details link: https://mp.weixin.qq.com/s/0IQxTFPUXbkbLpIed02X6w02 [Shenzhen] Project Name: Shenzhen Institute of design and innovation winning bidder: Dominique Perrault architects + architectural design source: Dominique Perrault architecture project overview: the project is located in the new campus of Shenzhen Southern University of science and technology

.

Among the 37 teams selected in the competition, there are 9 teams Team shortlisted, including MVRDV and other well-known firms

.

The design inspiration of the winning scheme comes from the Chinese character “one”, which is intended to smooth the ups and downs of the Phoenix Mountain and create a “landscape line” scene

.

The main building floats on the site like a bridge, forming a 700 meter architectural image display surface and ensuring the permeability of the campus pedestrian perspective

.

The scheme has two innovative concepts: one is “super ground”, the suspended volume creates the main axis of the campus below, and through the porosity between the inside and outside, it introduces vegetation and public activities to create an open platform space; the other is “super roof”, which forms a panoramic corridor and huge balcony overlooking the city above the classroom, and planting plants can help building insulation and rainwater recovery The use of photovoltaic panels also provides clean energy for the park

.

Details link: https://bustler.net/news/8204/miralles-tagliabue-embt-to-design-shenzhen-conservatory-of-music03 [Shaoxing] Project Name: Lanting Park (rehabilitation hospital) of Shaoxing Second People’s hospital project bid winner: Architectural Design and Research Institute of Tongji University Co., Ltd (rehabilitation hospital) design project

.

The project is located to the east of Shaoda line in Lanting resort, with a land area of about 111 Mu and a planning scale of about 208000 square meters

.

On the one hand, it can make people directly associate with the winding water in the winding water cup, and feel the unique freehand style and cultural heritage of Lanting

.

On the other hand, it also borrows the beautiful implication of the main event “xiuyishi” described in the preface to Lanting collection, hoping to combine the image of “flowing water” with the hospital architecture

.

The multi-level corridor effectively connects the scattered infection building, general hospital and rehabilitation hospital, and forms a simple, effective and fluent whole park

.

Details link: https://mp.weixin.qq.com/s/_ 7rxiwklzobuxkpuimx1tw04 [Guangzhou] Project Name: Sanqi mutual entertainment global headquarters building in Pazhou core area, Guangzhou bid winner: GWP architects source: GWP architects project overview: the project is located across the river from Zhujiang New City and Guangzhou International Financial City

.

The design of the headquarters buildings of the surrounding major enterprises is full of works of International Masters, with high regional influence

.

The owner is Sanqi mutual entertainment, a global top 20 listed game company

.

GWP architect Zhang Guowei led the team to compete with many well-known design units

.

In the end, he won the bid with the design concept of “play heart home, create happiness”

.

Considering the public benefits of the city, the first floor of the project is provided with a 24-hour open public activity space; the top activity center is facing the Pearl River to open up all-round view of the river, with exquisite ecological green plant design and transparent open visual space to create elegant headquarters office and business experience; three-dimensional greening 360 ° spiral covers the whole building from bottom to top Building, fully balancing the function, space comfort, ecological energy saving and assembly construction and other technical problems

.

Details link: http://www.gwp-architects.com/project/projectcn.html?id=7605 [Shenzhen] Project Name: Medical College Project of Southern University of science and technology and Affiliated Hospital of Southern University of science and technology

.

The bid winner: Shenzhen Huasen architectural and Engineering Design Consulting Co., Ltd

.

+ Gerber Architekten GmbH Gebo architectural design firm

.

Source: Shenzhen Municipal Construction and works department

.

Project overview: the project site is located in In the southeast of the campus of South China University of science and technology in Xili University Town, Nanshan District, Shenzhen, the College of traditional Chinese medicine covers an area of about 63600 square meters, with a total construction area of about 164000 square meters; the Affiliated Hospital (Grade 3A) covers an area of about 55000 square meters, with a construction area of 167600 square meters

.

The design team relies on the excellent geographical location of the project and takes the landscape as the inspiration to form the design concept of “mountain and water artery”; the architecture combines the natural elements of the landscape to form an organic whole, intertwined with each other, just like the artery structure of the human body, reflecting the open, shared and relatively free space relationship

.

The motif of the two groups of buildings is “U” shape design

.

The “fish bone” shaped outdoor space is enclosed by the “U” shaped architectural form of the medical college, forming a virtual landscape axis

.

The “fish bone” shaped landscape virtual space carries the communication function, open and connected, and creates a positive academic atmosphere

.

The space language of the Affiliated Hospital on the other side of the Dasha River is just the opposite

.

A number of “U” shaped shapes are combined into a “fishbone” shaped building entity, which makes the internal space of the hospital connected, convenient and efficient, and embraces the surrounding landscape resources.

.

Tags:

Related Post

Prefabricated building has become the direction of rural housing development. Problems and suggestions in its popularization and ApplicationPrefabricated building has become the direction of rural housing development. Problems and suggestions in its popularization and Application

Source: Global Assembly building centralized purchasing platform, construction industry assembly building network, China Academy of architectural design and research, China construction network . Recently, the Ministry of housing and urban