Architecture as landscape | base saphanmai apartment, Bangkok


Once elegance is discovered, it can produce more value than before

.

Themainpartofthebuil dingisdividedintotwo.Thetwotowersareconnectedthruthesix -floorpodiumatthebaserunningalongthe wholelengthofthesite.Inthemiddlethepodium ,thereisanatriumwhichallowsthenaturallighttocomeintothe“internalscape” space.Itisaspacethatresemblancesanoutdoorgarden/landscapebutissituatedinsidethebuilding , Which is the room of the method to elevate the idea of “iron” through this external interior space

.

Naturally,humanandnaturebothhavevariousconflictwithinthemselve sandtowardseachother.Itmaybeviewednegatively ,however,withintheconfrontation,thereisbeauty morethanmeetstheeyes.Therefore ,theword“irony”isamainpartoftheconceptualde signforBaseSaphanmai.Itisamethodtoarchitecturallybringexcitementbeyondexpectation , whilestillmaintainin gitsoverallaesthetic.Thekeyaestheticelementintheprojectwasinspiredfromtheconceptof “Feminism”.Oncethegentlenessisexplored,thereismorev aluethanmeetstheeyes.Similartotheideaatattooedladyinadress , It is the contract that is a competitive and sharing office space

.

This kind of contradiction is like a tattooed lady in a long skirt, which not only has attraction, but also stimulates people’s desire to explore

.

This authorization is transferred from landscape state (ID: LA)_ For a long time, there have been various contradictions between man and nature

.

The front of the hall is made of beige porous metal mesh, creating a light and thin fabric feel

.

The slender curve of the secret garden also highlights the elements of feminism

.

The main aesthetic elements of the project are inspired by the concept of “feminism”

.

This uses the method of material natural form to material

.

Therefore, through the change of materials, form a visual irony, echo the main idea of the project

.

In order to enhance this sense of vision, the porous metal mesh is transformed from the natural straight design to the dynamic curve design, so as to reflect the elegance of the hall

.

OnceenteredintotheBaseSaphanmai,thereisapavilionwhichisbeingusedasaCo- WorkingSpace.Thefacadeofthepavilionconsistsofexpandedmetalinbeigecolortoresemblanceofalightfabric .Toenhancetheconcept, theexpandedmetalisalteredfromanaturallystraightsheetintoadynamiccurvetoindicatetheg entlenessofapavilion.Itisawaytodematerializeditsnaturalformofamaterial .Bydoingso,itisawaytochallengeourperceptionandideaofhowthematerialcandoapar tfromitsnaturalstate.Asanresult ,itisawaytocreatevisualirony,whichrelatesbacktothemainconceptoftheproject,Irony, Through the alternation of material

.

In this way, we subvert our inherent impression of the use of materials outside their natural state

.

A variety of colorful plants in the garden on the sixth floor also implement the design concept.

.

This “indoor landscape” space is like an outdoor garden / landscape, but it is still in the real estate, so the concept of “irony” is sublimated again by the indoor space with outdoor characteristics

.

There is a atrium in the center of the platform, which allows natural light to shine into the “interior landscape” space

.

The two towers are connected by a platform on the sixth floor, which runs through the whole project

.

The hanging garden on the roof of the sixth floor also embodies this concept

.

This method brings people a sense of excitement beyond imagination from the perspective of architecture, while still maintaining its overall aesthetic feeling

.

Therefore, “irony” constitutes the main design concept of basesaphanmai apartment project

.

People usually look at contradictions negatively, but there is a beauty in contradictions

.

Tags:

Related Post

Fire safety hazards should not be ignored! Runda market hidden dangers illegal buildings were demolished according to lawFire safety hazards should not be ignored! Runda market hidden dangers illegal buildings were demolished according to law

During the demolition process, excavators, cargo transfer vehicles, sprinklers and other synchronous operations, with the cooperation of various functional groups, the staff performed their respective duties, effectively ensuring the safe