Excellent course | “high end building design and construction” special course: Green City + rongchuang + Longhu + jiulongcang + Midea


From the perspective of architectural design, this course invites the design directors and creators of several well-known architectural design companies in China to interpret how to design and build high-end buildings through specific cases from the aspects of preliminary planning, architectural design and house type design

.

We look forward to your participation again

.

The new curriculum is the online course “high-end building design and construction”

.

This course has 6 high-end projects: Longhu Shun Shan Fu Rong Chong

.

Shanghai the Peach Garden green city, lake environment cloud Lu Longhu, dust forest, Kowloon warehouse, phoenix tree, Wutong beauty, cloud building [general situation]

.

6 items in this lecture seminar are selected from the new line of study tour

.

It is a representative project selected by combining the feedback of on-site visiting students’ word-of-mouth and network background data

.

The projects are the high-end real estate of the first-line real estate, and are also the masterpieces of famous architectural design companies

.

Sharing the lecturer is the design director or main creator of the project, with senior experience and first-hand control of the project, will deeply interpret the experience and experience of the project from the design source to the implementation

.

[invited lecturers] the 6 projects can be divided into dapingceng, dieshu, Yuanshu, etc

.

according to the product types

.

The projects are mainly distributed in Shanghai, Hangzhou, Suzhou and Chongqing

.

According to the style, it can be roughly divided into modern and Chinese style

.

From different types, different regions, different styles and other aspects to achieve the diversification of project selection as far as possible, with the most refined representative project to analyze the current high-end real estate design and construction methods

.

[project overview] sort by course time 

.

2

.

The streamlined and modern architectural form echoes with the mountain and water

.

Project introduction: the project is located in Liangjiang New District of Chongqing

.

The design focuses on the light and shadow changes of the mountain

.

The streamlined architectural form brings a kind of “contradictory” beauty, emphasizing the combination of architecture, resources and life

.

It forms a wonderful scene of the integration of landscape and human activities, and creates perceptible space and architectural entities in the atmosphere formed by a series of things

.

The “seclusion aesthetics” of classical garden architecture is permeated, which is above the mountain city and between the forests

.

The facade design uses the design concept of Tibetan mountain and water, abandons the rigid image of traditional residence in form, and adopts arc facade design, which perfectly deduces the firmness of mountain and the softness of water

.

In the design of the entrance hall, Seiko is used to create a “temperature” architectural space, and the height of 6 meters is used to create the comfortable feeling of the entrance hall

.

Even if you enter the room from the landscape, you will feel at ease

.

The ground and the wall are paved with parquet stone, which will not lose the scale because of the interior

.

The designer’s research on the life style of the residents, the use of space design not only makes the family activities closely united, but also gives their private space

.

9 m horizontal hall, 2 m balcony, arc corner window provide the best landscape conditions for the residents

.

A cloud in the future science and technology city of Yunlu in the lake area architectural design: Goa elephant design project key words: 1

.

2

.

Refining Chinese traditional elements and concise physical relationship, fully expressing the harmonious coexistence

.

Project introduction: this project is a folding house

.

In design, it is an attempt to integrate traditional and modern styles

.

Modern lightness and traditional massiness are unified and fully expressed in this project

.

Refine traditional Chinese elements and eaves, and study facade proportion and details to make the building lighter, thinner and more modern, so as to achieve high standard quality and realize the harmonious coexistence of modern and traditional

.

A bird’s-eye view of the project, a functional analysis of the general layout, a planning structure analysis of the general layout, a building distance analysis of the general layout, a house type distribution of the project, and a rendering of the project

.

The architectural unit adopts a simple physical relationship and ensures that it is consistent with the function of the internal space

.

The facade is dominated by horizontal lines and long balconies, which highlights the pure and elegant characteristics of the whole building complex

.

The use of plates, cornices and metal components forms a space limit, so that the two floors of each household are placed in the same relatively private space, with a sense of “villa” dignity

.

The sales office uses the proportion relationship of traditional Chinese architecture and adopts the organic combination of big roof, metal and glass to produce the stimulation of light and dark, virtual and real, traditional and modern Strong impact, strong impact

.

The marketable residential part of “Lake Yunlu” includes 26 6 + 1 stacked villas, including 14 quadruple stacked villas, 9 quadruple stacked villas and 3 quadruple stacked villas

.

The area of the house type is about 180-220 square meters

.

The large house type is generally distributed in the end households and places with superior landscape environment resources, while the small house type is distributed in the middle households and places with superior landscape environment

.

Unit a + unit C combination unit (bottom stack) Longhu · ChenLin forest seclusion, cultural elegant residence architectural design: Shanghai Chengzhi architectural design project key words: 1

.

Tell the new possibility of future living environment with light and dynamic fluid language

.

2

.

Using modern art techniques to eliminate the limitations of natural beauty, to show the mountain forest in the modern context

.

Project introduction: the project is located next to zhaomushan Forest Park in Liangjiang New District of Chongqing

.

On a land that represents the origin and root of the city, humanities and aesthetics collide and fuse here

.

With light and dynamic fluid language, the project tells the new possibilities of future human settlement environment in Chongqing, a natural city

.

Based on the mountain architecture of Chongqing, combined with the terrain pattern, we can feel the sense of community belonging of “hidden”

.

The dust forest is “hidden in the city”, so as to create a real low-density community of “out of the world, into the hidden heart”

.

The elevation design takes the modern composition as the keynote, pays attention to the proportion, and accurately controls the proportion and scale of the classic three-stage style

.

Inheriting the axis of the hall, it has three sections, horizontal direction and overhanging eaves, so as to reduce the obstruction and occlusion of the external surface to the indoor functional space and improve the comfort

.

Clear and clear function block bite, general block of virtual and real contrast, simple and elegant

.

Using silver aluminum plate and light blue glass building materials, the top shape is simple and square, enhancing the spirit of the building

.

The overhead floor of the dust forest in the facade details of the building divides the dynamic and static functions, and the connection of the passageways provides the ideal life of humanization and high comfort for the residents

.

Through the combination of steel frame and glass, we can create a transparent meeting place inside and outside, and integrate the outdoor forest landscape with the indoor display layout

.

Due to the height difference between the plot in the dust forest and the adjacent road surface, the lobby adopts a double-layer design

.

The perforated aluminum plate on the top of the lobby and the tree shaped projection design can fully embody the philosophy of life and experience the immeasurable sense of life ceremony

.

The house type in the forest has independent entrance to the public area and villa level home experience

.

The 270 ° view bedroom is versatile and flexible

.

The wide bay window with large surface is set to further enhance the feeling of room space

.

The porch has super storage function, l hall for dining, guest and tea, comfortable shared space; U-shaped super large kitchen, super long operation surface, connecting with living balcony.

.

Tags:

Related Post

[Jianzhu Tong] human resources and Social Security Bureau: you can apply for home transfer with certificates of supervising engineer and[Jianzhu Tong] human resources and Social Security Bureau: you can apply for home transfer with certificates of supervising engineer and

Among them, engineering consulting (investment) The inquiry results of professional qualification certificates of professional technicians, land registration agent professionals and banking professionals are electronic certificates. 1. Survey and design registered