Architecture | new stories for old houses!


This terrace is also a biological climate mechanism

.

It is located on the central square of a defensive town in lanoguera

.

It is different from ordinary single family houses

.

All elements are reduced to the most basic part, and every design decision is rooted in the concept of sustainability

.

Outside the main building, the designer also created a sunken party bonfire area for the host and friends to sit around here for heating, chatting or picnic, which is very warm· Floorplan ·▸ first floor plan ▸ second floor plan 📍 London architecture firm, UK: dedraft has an independent building in harkney, London in the late Victorian era

.

▸ it is worth mentioning that the Yellow decoration is just right

.

The backstage reply “design theory” on the day, you will push a design story for 365 days, 365 classics, which is only updated once a day

.

First, repair the original wall and roof structure as much as possible

.

The main intention is to create a minimalist geometric space and integrate the industrial temperament in the community

.

📍 Kyoto architecture firm: 2m26 the protagonist of this renovation is the century old Kyoto Nagoya

.

The advantage is that the original load-bearing wall and wall are used

.

2m26 architecture office hopes that through this transformation, the old house will become a space with multiple functions such as residence, office, carpentry workshop and holding activities

.

Oh, the old house in the impression always has a sense of mystery, as if every corner and mottle are witnessing those ancient stories

.

However, in order to neutralize visually, the designer adopted the design of glass window in the main door and painted the wooden door with lemon yellow color, making the overall visual effect more flexible

.

The matching of logs and ochre color gives the whole space a “sense of breathing”, and the lemon yellow dotted in some spaces echoes with the color of the door frame

.

In order to better match the overall indoor space, most of the raw materials of the indoor wooden furniture are from the local

.

  ▸ more elegant, clean and soft white and gray are selected for the indoor color matching of Laroche house

.

The whole apartment is like a cave like shelter

.

As a “concrete bunker”, the shape of the apartment shows the designer’s preference for Fauvism architecture

.

The architect made full use of the natural landscape and location characteristics of the house and made use of the sunken terrace to create a dining space with sufficient space, transparency and full enjoyment of natural light, This was inspired by La Corbusier’s “La Roche house” interior design

.

 · FloorPlan· 📍 Spain, La   Noguera architecture firm: the arqbag reconstructed building dates back to the end of the 15th century and has high cultural heritage value

.

▸ the transformation retains the original dark pink appearance of the building beam and the tone of ochre, which is the main characteristic of the building’s environment

.

The upper floor overlooks the living room space

.

Inspired by the unique “DOMA” of Japanese architecture, connect the internal and external structures of the house, and make the best use of space· FloorPlan· 📍 San Miguel Island, Portugal: mezzo atelier on San Miguel island on the Atlantic coast, mezzo atelier transformed an ancient and dilapidated horse shed in the early 20th century into a holiday hotel

.

▸ at the same time, the architect introduced a patio running through the three floors, which not only increases the daylighting of each space, but also allows sufficient ventilation in the basement

.

Nagoya is a traditional Japanese building

.

The attic is filled with light from the high glass wall, quiet and warm

.

 · FloorPlan· 📍   Camperdown architecture firm, Australia: killingmatt woods perfectstorm loft is the transformation and reconstruction of an inner city warehouse in Camperdown

.

The focus of this transformation is on a coherent layout, open living space and improving the illumination of the lower floors

.

Today, Xiaobian will introduce five old house cases to see how architects make a trade-off and balance between the original texture structure foundation of the building and modern and comfortable life

.

▸ the original traces of the house have been preserved, and the multi-functional utilization of space is also one of the characteristics of the design concept; With the design of two-story tatami, single-layer storage space and sliding sliding door, the house can be used not only for life and work, but also for exhibitions and cultural activities

.

Residents can define the use function of the space according to the height and width of the space

.

The four storey house used to be two independent apartments

.

Interior design abandons the old industrial warehouse aesthetics and makes “dematerialization” the core concept

.

It is a wooden urban residence mainly built for the narrow alleys of some lower towns (civilian areas, low-level industrial and commercial concentration areas)

.

The ground floor leads to the surrounding external space, while the planning of the upper social space is more flexible and free

.

▸ the addition of windows makes the building lighter

.

The walls under the Nagoya are shared, but each household has an independent porch and passage

.

The goal is to create a comfortable residence with minimalist concept and a space without messy elements and visual pollution

.

So that no matter where in the house, you can enjoy different scenery and have different experiences

.

▸ in the state before the reconstruction, the base of the house is an outer barrier made of stone, and the designer maintains the original style

.

In order to improve the defects of the original structure and increase its service life, the architect decided to add a simple structural system, which is composed of lightweight reinforced concrete

.

  The location of the building is based on the full use of the original architectural elements

.

A passage passes through the building to connect the square with the upper street

.

  The biggest advantage of the design is that it does not add additional burden to the original building structure from the perspective of respecting its historical value

.

At the same time, it is private, warm, practical and full of family atmosphere.

.

The transformation of old houses is like changing new clothes for old houses and preparing them for writing new stories

.

In winter, the patio remains closed and provides sufficient lighting, while in summer, when fresh air from the basement is needed, the patio is opened

.

  ▸ in order to introduce more light, the designer chose to adjust the floor height of the original building

.

The west facing open plan apartment features an open plan kitchen, mezzanine bedrooms and a small terrace

.

              For this transformation, the designer hopes to integrate the contemporary design into the old buildings, in order to adapt to the new design form without breaking the inherent characteristics, line structure and surrounding environment atmosphere of the original buildings

.

Here, ochre is incarnated as the tone of bedroom and kitchen, establishing a new visual connection for the indoor and outdoor environment

.

Clay from old roofs and walls, after screening and processing, is used to consolidate the main wall

.

  A very important point in the transformation concept is to make full use of the original structure and materials of the building

.

The main building is divided into upper and lower floors, which are freely connected by wooden stairs

.

▸ second floor space ▸ the division of different functional areas on both sides of the sliding door and the integration of the surrounding natural landscape not only expand the space of the house, but also strengthen ventilation and lighting

. Flat End Socket Cross Pin

Those seriously damaged and unusable wood will become the fuel to resist the cold in winter

.

In local traditional architecture, ochre tone is often used as the outer frame of windows and doors

.

In order to meet the requirements of customers who want to improve the space quality, the architecture firm dedraft has modernized it to make it more livable

.

The use of materials such as oak, marble and brass adds a sense of texture and elegant massiness to the whole space

.

Tags:

Related Post

Jiuquan Yongshun road and Bridge Construction Co., Ltd!Jiuquan Yongshun road and Bridge Construction Co., Ltd!

classList.contains (“default”)&&i . style.maxHeight= “”,i.classList?!i . className.match (/(\s|^)default(\s|$)/)||(i.className+=”default”),setTimeout(function(){if(o.offsetHeight>i.offsetHeight+1){vare= document.getElementById (“js_ folder_ text_ switch”),t=parseFloat(getComputedStyle(o).fontSize,10);e . style.display= “block”,e.setAttribute(“data-height”,o.offsetHeight/(t||16));}},300));});。 . classList.add (“default”):i . Expand function_ typeof(e){returne&&”undefined”!=typeofSymbol&&e.constructor===Symbol?”symbol”:typeofe;}!function(e){if(“object”===(“undefined”==typeofmodule?”undefined”:_ typeof(module))) module.exports=e ;else{if(window.__ second_ open__ )return;vart=””;t?e(t,!0):e(“”);}window.__ setDesc=e;}(function(e,t){functiona(e,t){vara=e.match(newRegExp(t+”\\s*=\\s*[\”‘]?([^\”‘\\s>]+)[\”‘]?”));returna&&a[1];}functionn(e){e=e.split(/(]*>)(.*?)()/);for(vart,n=0;n